«Είμαστε ό,τι πιστεύουμε πως είμαστε.»

Έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί τα παιδιά μαθαίνουν τόσο εύκολα και γρήγορα… Δεν έχουν ακόμα μάθει ότι υπάρχει περιορισμός. Δεν πιστεύουν ότι δεν μπορούν να το καταφέρουν και γι’ αυτό τσαντίζονται όταν κάποιος τους λέει «πρόσεξε!». Και έχουν δίκιο.

Οι συμπεριφορές μας είναι αποτέλεσμα της εκπαίδευσης (αξίες και πεποιθήσεις) που έχουμε δεχτεί και των εμπειριών μας.

«Μπορείτε να αλλάξετε ό,τι έχετε μάθει και δεν σας εξυπηρετεί πια.»

Είναι στο χέρι σας να γίνετε υπεύθυνοι και να γίνετε συνειδητοί.

Με αυτόν τον τρόπο ο Ν.Γ.Π. μπορεί να σας βοηθήσει στην προσωπική σας εξέλιξη. Πρώτον με κάποιες από τις τεχνικές του ανακαλύπτετε τις περιοριστικές πεποιθήσεις και αξίες σας και δεύτερον διαλέγετε ποιες θέλετε να καλλιεργήσετε ώστε να εκφράσετε ποιος είστε συνειδητά.

Ο Ν.Γ.Π. είναι ένα εντυπωσιακό και πολλά υποσχόμενο μοντέλο στη σφαίρα της ανθρώπινης συμπεριφοράς, της αξιοποίησης των λειτουργιών και των δυνατοτήτων του εγκεφάλου μας, όπως και η επικοινωνία με τον εαυτό μας και με τους άλλους. Ο Ν.Γ.Π. συμπεριλαμβάνει υλικό από την ψυχολογία, τη φιλοσοφία και τη βιολογία.

Οι δεξιότητές του αποδεικνύονται πολύτιμες για την προσωπική ανάπτυξη και την επαγγελματική υπεροχή στη συμβουλευτική, την εκπαίδευση και τις επιχειρήσεις.

Έχετε ποτέ διαισθανθεί ότι είστε πραγματικά πολύ δυνατότεροι απ’ ότι βιώνετε και εκφράζετε σήμερα;

Μέσα σας υπάρχει μια δύναμη που μπορεί να μετακινήσει βουνά. Αυτή η δύναμη ζει στην πραγματικότητα της άνευ όρων αγάπης. Σας δίνει τη δυνατότητα να είστε, να κάνετε και να έχετε ό,τι θέλετε.

Την έχετε ήδη, απλώς έχετε μάθει να την περιορίζετε.

Και μπορείτε να αλλάξετε ό,τι έχετε μάθει και δεν σας εξυπηρετεί πια.

Επειδή: «Δεν υπάρχουν άτομα που δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα εφόδια και μέσα για να φέρουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν.»

Πώς γίνεται;

Αλλάζοντας τις πεποιθήσεις και τις αξίες που «γράφτηκαν» στο πρόγραμμά σας ασυνείδητα μέσα από τη διαπαιδαγώγηση, την κουλτούρα, τις εμπειρίες και άλλα.

Όλα αρχίζουν από το υποσυνείδητό μας, (το οποίο κρατάει όλες τις μνήμες μας είτε τις θυμόμαστε συνειδητά είτε όχι) και φιλτράρει τις πληροφορίες που λαμβάνουμε μέσω των αισθήσεών μας.

Είναι στο χέρι σας να γίνετε υπεύθυνοι και να γίνετε συνειδητοί.

Έτσι ο Ν.Γ.Π. μπορεί να σας βοηθήσει στην προσωπική σας εξέλιξη, διότι με τις τεχνικές του ανακαλύπτετε τις περιοριστικές πεποιθήσεις και αξίες σας. Σε δεύτερη φάση, διαλέγετε ποιες θέλετε να καλλιεργήσετε ώστε να εκφράζετε ποιος είστε συνειδητά.


Κεφάλαια του σεμιναρίου:

  • Τι είναι οι πεποιθήσεις και οι αξίες;
  • Πώς να τις υιοθετήσουμε;
  • Πώς να τις προβάλλουμε;
  • Πώς να καταλαβαίνουμε τις πεποιθήσεις και αξίες των άλλων.
  • Πώς επηρεάζουν τις αποφάσεις και τις συμπεριφορές;
  • Τεχνικές για αλλαγές όταν οι πεποιθήσεις ή αξίες δεν είναι χρήσιμες για να προχωρήσετε μπροστά.

 

Μπορείτε να πάρτετώρα στο +30 694 651 9022 ή να στείλτε mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Βιβλίο

Valerie Saier

       Teacher - Trainer - Author           Hatha Yoga - Yoga Nidra       NLP Life Coach

 

Ολιστική προσέγγιση

Μια ολιστική προσέγγιση για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. 

Επαγγελματικά πρότυπα & ηθική