"Μεταξύ αυτό που πιστεύω, αυτό που θέλω να σου πω, αυτό που πιστεύω ότι σου λέω, αυτό που σου λέω, αυτό που θες να ακούσεις, αυτό που ακούς, αυτό που νομίζεις ότι άκουσες, αυτό που πραγματικά άκουσες και αυτό που κατάλαβες υπάρχουν τουλάχιστον εννέα δυνατότητες να μην καταλαβαίνουμε ένα τον άλλον. " Εγκυκλοπαίδεια της σχετικής και απόλυτης γνώσης - Bernard Werber


H επικοινωνία είναι πολύ πιο περιπλοκή από ό, τι φαίνεται. Η σωστή επικοινωνία δεν είναι τυχαία. Άρα θέλει: γνώση, τέχνη , μεθοδολογία και εστίαση και είναι παρά πολύ σημαντικό να ξέρετε να την διαχειρίζεστε, να είστε συνειδητοί το πώς λειτούργει, και τι επιρροή ακριβώς έχει πάνω τους συνομιλητές σας.

 

Πως σας αφορά ως δάσκαλους Γιόγκα;


Επειδή η εφαρμογή της Yoga δεν σταμάτα στο στούντιο οπού διδάσκεστε, δεν περιορίζεται στις ασανες, στις αναπνοές και στις σκέψεις. Η Yoga εφαρμόζεται και στην επικοινωνία. Και αυτό δεν το έχετε μάθει, έτσι δεν είναι;

Επίσης θα συμφωνείστε ότι αν και διδάσκετε μια αιώνια σοφία, ως τωρινούς δάσκαλους με σημερινούς μαθητές που ζουν σε μια εποχή οπού η επικοινωνία κυριαρχεί τα πάντα και παντού, είναι πια απαραίτητο όλοι σας να έχετε επίγνωση της επικοινωνίας. Να ξέρετε: τι ακριβώς επικοινωνήστε - Τι είναι αυτό που αντιλαμβάνεται το άλλο σε σχέση με αυτό που εκφράζετε - Πώς μπορείτε να επικοινωνήσετε καλύτερα και να μειώσετε τις πιθανότητες παρεξηγήσεων.

Θα σας μεταφέρουμε την γνώση της επικοινωνίας και θα σας δώσουμε πολλές απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και σε πολλά άλλα στην εκπαίδευση "NLP: Amazing Teaching Skills"


«Η διδασκαλία της Γιόγκα είναι 100% η επικοινωνία μιας φιλοσοφίας ζωής.»


Και θέλετε να εμπνεύσετε τους μαθητές σας, να δώσετε σε κάθε μάθημα ό, τι καλύτερο, να έχετε πλήρη και σαφή επίγνωση των αναγκών σας και των μαθητών, να «μιλάτε την ίδια γλώσσα», να δημιουργήσετε την επιθυμητή ατμόσφαιρα μέσα σε μια τάξη και να διαχειρίζεστε την εσωτερική κατάσταση: τη δική σας και των μαθητών.

 

Για να είστε άριστοι στη δεξιότητα της επικοινωνίας.

•    Μαθαίνετε πώς δημιουργείτε τις καλύτερες συνθήκες για μάθηση και διδασκαλία σε μία τάξη.
•    Πώς να διευρύνετε την αντίληψή σας και να συνδέεστε πιο εύκολα με τους μαθητές.
•    Αυξάνετε την ικανότητα σας να αντιλαμβάνεστε τις μη-λεκτικές συμπεριφορές (πχ. γλώσσα του σώματος).
•    Κατανοείτε τα διαφορετικά στάδια που υπάρχουν στη μάθηση, ώστε να ξέρετε πότε να προστατέψετε και πότε να ενθαρρύνετε τις προσπάθειες των μαθητών.
•    Πώς επιταχύνετε & καλλιεργείτε, την αυτό-εξέλιξη στην μάθηση.
•    Μαθαίνετε να χρησιμοποιείτε μεταφορικές έννοιες: Πότε, πώς και γιατί είναι χρήσιμες;

 

Παράλληλα ανακαλύπτετε:

•    Τις αρχές του υποσυνείδητου.
•    Τη λεκτική & μη λεκτική επικοινωνία, μέσα και έξω από την τάξη.
•    Συνειδητοποιείτε ότι η επικοινωνία, όπως και οι Ασάνες, θέλουν σταθερότητα, ευκολία και να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτά που λέμε.
•    Πώς ο τρόπος που επικοινωνείτε συνδυάζεται καθημερινά με τις πράξεις και τα αποτελέσματα στη ζωή, ενισχύοντας την αυτογνωσία σας.
•    Πως όταν παρατηρούμε με τη διαύγεια του νου, τότε ανακαλύπτουμε μια βαθύτερη ακεραιότητα στην αίσθηση του Εαυτού μας.

 

Ένα ουσιαστικό Workshop 20 ωρών

Δεν είναι ένα απλό σεμινάριο για τις τεχνικές της διδασκαλίας. Είναι ένα ουσιαστικό Workshop που θα σας ταξιδέψει στο μυστικό κόσμο των υποσυνείδητων επικοινωνιακών διαδικασιών.

Θα μαθέτε τα μυστικά της επικοινωνίας, είτε εξωτερικής είτε εσωτερικής, ώστε να μπορείτε να διαχειρίζεστε την επιρροή των λέξεων, των σκέψεων, της εσωτερικής κατάστασης και άλλα…

Θα ανακαλύψετε νέους δρόμους στην επικοινωνία και στις διαπροσωπικές σχέσεις.

Θα έχετε στη διάθεση σας διάφορα εξαιρετικά εργαλεία του NLP, έτσι ώστε να μεταφέρετε τα μηνύματα και τις καθοδηγήσεις σας με επιτυχία, αυξάνοντας παράλληλα τη σαφήνεια στην επικοινωνία με όλους.

Θα αλλάξει την αντίληψη της αλληλεπίδρασης μεταξύ εσάς και των  άλλων.

Στο τέλος του ταξιδιού θα δείτε αλλιώς τη σύνδεση σας με τους άλλους και θα είστε αριστοτέχνης της επικοινωνίας.

Κάντε πράξη Γιόγκα και στην επικοινωνία!

 

"Ήταν σαν «Σιρσάσανα». Βλέπεις τον κόσμο πάνω κάτω και ακόμα σου αρέσει. Το κάνεις μια φορά και είναι σαν "Πο, Πο!!! μπορώ να το κάνω". Το κάνεις μια δεύτερη φορά και λες "Ενδιαφέρον!!!". Ύστερα όσο περισσότερο το κάνεις, όσο περισσότερο το απολαμβάνεις." 

Εβελίνα Γιωργίερα / Δασκάλα Γιόγκα / 42 (2014)

 

Πάρτε τώρα στο +30 694 651 9022 ή στείλτε mail στο contact