Ο κόσμος αλλάζει συνεχώς, όπως και τα παιδιά. Και εμείς δεν είμαστε όπως ήταν οι γονείς μας. Δεν έχουμε τις ίδιες προσδοκίες. Τότε δεν υπήρχε τηλεόραση, σουπερμάρκετ… Και για αυτό το λόγο, όταν κάποιος με ρωτάει : Τι να κάνουμε σήμερα για τα «καινούργια παιδιά»; Απαντώ : Να είμαστε και εμείς  «καινούργιοι» γονείς.

Κάναμε πρόοδο στις τεχνολογίες. Ήρθε η στιγμή να κάνουμε πρόοδο στην επικοινωνία, επειδή το να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά δεν είναι κάτι άλλο περά από το να περάσουμε μηνύματα. Άρα για να γίνει αυτό σωστά, χρειάζεται σωστή επικοινωνία, τόσο με τα παιδιά όσο και με το εαυτό μας.

«Και επειδή γονείς γινόμαστε δεν γεννηθήκαμε»

Να είμαστε γονείς δεν είναι εύκολο ειδικά όταν παίρνουμε το ρόλο μας στα σοβαρά. Οι περισσότεροι γονείς, θέλουν να προσφέρουν ότι καλύτερο στα παιδιά τους και ανησυχούν πολλές φορές αν κάνουν το σωστό. Επειδή δεν γεννηθήκαμε γονείς, αλλά μαθαίνουμε να είμαστε, υπάρχουν στιγμές αμφιβολίας.

Από την προσωπική μου εμπειρία ως μητέρα, βοηθός σε δημοτικό σχολείο, δασκάλα ξένων γλωσσών και Γιόγκα, κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι οι γονείς, να βρίσκουν απαντήσεις στις ερωτήσεις τους, και πόσο σημασία έχουν τα παιδικά χρόνια στη επιτυχία του ενηλίκου που είμαστε και του ενήλικου που το παιδί μας θα γίνει.

Έτσι αποφάσισα να δημιουργήσω τις συναντήσεις ΝΓΠ για γονείς, ώστε να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες και να βοηθιόμαστε να ξεπερνάμε τους περιορισμούς μας ώστε να δούμε τις διαφορετικές επιλογές που υπάρχουν. Να σας οδηγήσω στην ανακάλυψη τι γονείς θέλετε να είστε και ποιοι γονείς είστε. Να μοιράσω τη γνώση του ΝΓΠ και τις τεχνικές του, για να κατανοήσετε καλύτερα πόσο ο τρόπος επικοινωνίας, επηρεάζει το παιδί σας και πώς να αλλάξετε αυτό που δεν σας είναι χρήσιμο στην εκπαίδευση και στη σχέση του παιδιού σας.

Η ερώτηση είναι: “Πως μπορούμε να γινόμαστε πιο συνειδητοί γονείς ώστε να προσφέρουμε αυτό το καλύτερο;” Και η απάντηση: «Μπορείτε να το μαθαίνετε με την βοήθεια του Ν.Γ.Π.»

«Θέλουμε όλοι το καλύτερο για τα παιδιά μας. Ας αρχίζουμε από το να τους το δώσουμε εμείς.»

 

Μπορείτε να πάρτετώρα στο +30 694 651 9022 ή να στείλτε mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνεδρίες πατήστε Ατομικές Συνεδρίες ή Ομαδικές Συνεδρίες και για την λίστα Σεμινάριων