«..όταν η αναπνοή είναι ακανόνιστη, ο νους βρίσκεται σε αστάθεια , αλλά όταν η αναπνοή είναι ήρεμη, ο νους σταθεροποιείται» - Hatha Yoga Pradipika

 

 

Υπάρχουν πολλές εκφράσεις που υποδηλώνουν τη σημαντικότητα της αναπνοής στη ζωή του ανθρώπου: « κάτσε να πάρω μια ανάσα», «μου κόπηκε η ανάσα από την τρομάρα μου» κλπ. Όμως πόσοι γνωρίζουν τελικά τη σημασία της καλής αναπνοής για την υγεία;
Στη σημερινή εποχή μας οι περισσότεροι άνθρωποι δυστυχώς αξιοποιούν μόνο ένα μικρό μέρος της πνευμονικής τους δραστηριότητας όταν αναπνέουν. Και είναι γνωστό ότι η φτωχή αναπνοή αυξάνει το άγχος και το στρες και συνδέεται με ανούσιες, αποσπασματικές σκέψεις, που προκαλούν σωματικά, συναισθηματικά και πνευματικά μπλοκαρίσματα.

 

 

Γίατι να κάνετε Pranayama;

Κάποιος που βρίσκεται σε συναισθηματική πίεση ή έχει σφιγμένους μύες, αναπνέει συνήθως ρηχά και ψηλά στο στήθος. Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα εάν είναι παροδικό. «Η

συνεχής ρηχή αναπνοή μπορεί να οδηγήσει σε λειτουργικές διαταραχές, όπως είναι τα πεπτικά προβλήματα ή ακόμα και οι καρδιακές αρρυθμίες. Ωστόσο, η κατάλληλη αναπνευστική θεραπεία μπορεί να βοηθήσει», επισημαίνει η Britta Jacob, θεραπεύτρια της αναπνοής από το Αμβούργο.(Capital Health).

Με την πρακτική της Pranayama, εμπεδώνουμε σωστές αναπνευστικές συνήθειες. Η σωστή αναπνοή είναι αργή, βαθιά, εύρυθμη. Επηρεάζει το νου άμεσα, ισορροπώντας τον, ηρεμώντας τον και βελτιώνοντας τις λειτουργίες του. Επίσης βοηθά τα άτομα που έχουν προβληματική αναπνοή - όπως είναι το άσθμα ή η χρόνια βρογχίτιδα, ή ακόμα και αν υποφέρουν από ημικρανίες και πόνους στις αρθρώσεις και τους μύες και βελτιώνει της ποιότητας της ζωής του ασθενούς.

Πως γίνεται;

Η Pranayama σπάει αυτόν τον αρνητικό κύκλο. Εξισορροπεί τη ροή της ενέργειας, τροφοδοτεί το σώμα και το νου με καθαρή ζωτική ενέργεια και ξυπνά το δυναμικό που αδρανεί μέσα στο σώμα μας.

Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ηρεμία στην αναπνοή – τουλάχιστον για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας – καθώς από αυτή εξαρτάται η καλή οξυγόνωση όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπινων οργάνων.

 

 

Μπορείτε να κλείστε ραντεβού τώρα στο +30 694 651 9022 ή να στείλτε mail