Διότι:

  • Είναι καλύτερα να ζήσεις, χωρίς να είσαι τέλειος, το δικό σου dharma από να ζήσεις τέλεια το dharma κάποιου άλλου. Sreyan svadharmo vigunah paradharmat svanusthitat— (Chapter 3. Verse 35)
  • Δεν μπορούμε να αλλάζουμε αυτό που δεν έχουμε παρατηρήσει.
  • Η παρατηρήση μας προσφέρει τις επιλογές των αλλαγών.

 

Γιατί να κάνετε συνέδριες Yoga Life Coaching;

Στη Γιόγκα, η ενδοσκόπηση του ατόμου ονομάζεται svadhyaya: δηλαδή «μελέτη» (adhyaya) του «εαυτού» (Sva). Είναι ένα από τα οκτώ σκέλη της Ashtanga yoga του Πατάντζαλι. Αυτή η πρακτική αυτο-μελέτης αναφέρεται τόσο στην κατανόηση του Εαυτού μέσα από τη μελέτη των ιερών κειμένων όσο και στην ικανότητα της αυτο-παρατήρησης που τελικά οδηγεί στη Γιόγκα ή αλλιώς στην «ένωση». Όμως τα θετικά αποτελέσματα την syadhyaya μπορούν μόνο να υπάρξουν αν ξέρετε να είστε μη επικριτικοί και ειλικρινείς παρατηρητές.


Κανένας δεν είναι τέλειος; Όλα είναι θέμα ισορροπίας. Και αυτή την ισορροπία δεν μπορεί να υπάρχει αν δεν είστε ο εαυτός σας!


Επίσης, όταν ασχολούμαστε τακτικά με την Γιόγκα αλλάζουμε σε ένα βαθύ επίπεδο. Ξερουμε ότι οι αλλαγές γίνονται στο υποσυνείδητο επίπεδο και για αυτό την εφαρμογή στην καθημερινότητα περνά από διαφορετικές φάσεις.

Όπως ένας μαθητής καλλιτέχνης πρώτα αντιγράφει πινάκες να εξασκήσει, και στη Γιόγκα αντιγράφουμε το δάσκαλος. Είναι η διαδικασία της μάθησης. Ωστόσο έρχεται μια στιγμή όταν θα θέλετε να αντλήσετε από την δίκη σας δημιουργική συνειδητότητά και να εκφράζετε την δίκη σας αλήθεια, να είστε εσείς. Εδώ αρχίζουν οι συγχύσεις, οι αμφιβολίες, ο φόβος… Όμως, πολλές φορές, και αν οι δάσκαλοι μας δώσουν όλη την ελευθερία που χρειαζόμαστε, κάτι μας κρατά πίσω.

Η σωστή παρατήρηση γίνεται μόνο αν ξέρουμε να ακούσουμε η φωνή της αλήθειας μας. Είναι η πιο σημαντική, αν και πολλοί δεν την ακούνε, διότι φοβούνται να φαίνονται ευάλωτοι, διαφορετικοί και φοβούνται να αποτύχουν.

 

Τι είναι το Yoga Life Coaching;

Το Yoga Life Coaching είναι ένα μη επικριτικό σύστημα για δάσκαλους και ασκούμενους Γιόγκα. Οι συναντήσεις είναι ένας χρόνος και χώρος οπού μπορείτε να εκφράζετε ότι θέλετε διότι δεν υπάρχει σωστό-λάθος. Δεν είναι Γιόγκα, είναι μια επιπλέον στήριξη στο προσωπικό σας ταξίδι της αυτογνώσίας, της θεραπείας,της αυτό-εξέλιξης και της πνευματικότητας.

 

Πως λειτουργεί;

Οι συναντήσεις Yoga Life Coaching για δάσκαλους και ασκούμενους Γιόγκα, γίνονται μέσα από διαφορετικές ασκήσεις και συζητήσεις, που σας προσφέρουν τα εργαλεία για να μπορείτε να εφαρμόζετε την svadhyaya έτσι ώστε να βρείτε την Αλήθεια σας μέσα σας και να μπορείτε να την κάνετε πράξη στην καθημερινότητα σας. Θα μάθετε ποιος είστε και πως συμπεριφέρεστε, ώστε να έρχεστε πιο κοντά στον Ανώτερου Εαυτού σας και επίσης, θα μάθετε να παραδέχεστε όλες τις πλευρές σας για αυτά που είναι.

 

Τι θα κερδίσετε;

Θα περάσετε από την συναισθηματική αντίδραση στην συναισθηματική ευθύνη με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζετε την δύναμη, την αξία και την αυτονομία σας. θα είστε πια ευθυγραμμισμένοι με το τι σκέπτεστε, το τι λέτε, το τι αισθάνεστε και το τι κάνετε σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Η ένωση του Ανώτερου εαυτού σας με την πραγματικότητα θα έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση, την ελευθερία.


Ο καθένας μπορεί να βρίσκει την ιδανική δομή του!

 

Ένωση: Αναγνώριση ότι όλα και όλοι είμαστε ένα, ότι επηρεάζουμε τους άλλους και το εαυτό μας με τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις δράσεις.
Αλήθεια: Όχι μόνο την ικανότητα να ξέρουμε, να διακρίνουμε και να λέμε αυτό που πραγματικά πιστεύουμε, όμως επίσης να ζούμε τη ζωή μας σε ευθυγράμμιση με τις ουσιώδες πεποιθήσεις μας.
Ευθυγράμμιση: Η κατανόηση του ότι με το να μην είμαστε ειλικρινείς με το εαυτό μας, μας οδηγεί σε σύγκρουση, ενώ όταν ζούμε πραγματικά το όνειρο μας είμαστε σε ευθυγράμμιση, ανοικτοί, χωρίς φόβους.

Αγάπη: Η πραγματική αγάπη προς τον εαυτού μας και προς τους άλλους πηγάζει μόνο από ένα ισορροπημένο άτομα, το οποίο ξέρει ότι η αλήθεια του και η αλήθεια των άλλων έχουν την ίδια σημασία. Έτσι η ανταλλαγή έρχεται από την καρδία με σεβασμός και συμπόνια.

 

"Μια προσωπική εσωτερική αναζήτηση για τον κάθε μαθητή και ένα ταξίδι που σε οδηγεί στη φωτεινή και καθαρή πλευρά των πραγμάτων!!!" Ιωάννα – δασκάλα Γιόγκα


"Εμπνευσμένη δασκάλα! " Φαίδρα-μαθήτρια εκπαιδευτικού 2014-2015

 

Δείτε και Συναντήσεις Yoga Life Coaching

ή

πάρτε τήλεφωνο στο +30 694 65 19 022