Άρθρα

Για να αλλάζουμε μπορούμε είτε να καταπιέσουμε είτε να διαχειρισθούμε τα συναισθήματα μας.

Διαλέγοντας να είμαστε διαφορετικός αλλάζοντας τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές μας, μας κάνει να τα καταπιέσουμε αντί να τα διαχειρισθούμε.

Η αναζήτηση του εαυτού μας είναι ένας μυστηριώδης μονοπάτι στον όπου μπορούμε να χάσουμε τον εαυτό μας αν δεν είμαστε διακριτικός. Είμαι σίγουρη ότι κάποιοι από σας έπαθαν σοκ όταν άκουσαν τη φωνή τους για πρώτη φορά. Για άλλους, είναι όταν βλέπουν μια φωτογραφία τους ή μια ταινία. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι ξέρουν ποια είναι. Όμως, αν συγκρίνουμε την εικόνα που έχουμε για μας και αυτό που θα περιέγραφαν οι γύρω μας, θα ανακαλύπταμε ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές.

Η πρακτική της Γιόγκα περιλαμβάνει το θαυμάσιο δώρο της αυτογνωσίας και της εξέλιξης.
Μέσα από ένα μάθημα βιώσουμε όλες τις διαστάσεις της ύπαρξης μας:  σωματικής, νοητικής, συναισθηματικής και πνευματικής. Κάθε μάθημα είναι μια αναλόγια, ένας κύκλος ζωής.

Τι σημαίνει «παραπλανώ»; Πώς ξέρετε ότι δεν συμβαίνει κάθε στιγμή της ζωής σας; Ξέρουμε ότι είμαστε Ένα, πως ό, τι λέμε, κάνουμε, σκεφτόμαστε, παραπλανεί αυτόματα το σύνολο. Όταν χαμογελάμε ή υιοθετούμε μια γλυκιά φωνή για να πείσουμε κάποιον να κάνει κάτι, δεν παραπλανάμε; Όταν δεχόμαστε μια ιδέα από κάποιον άλλο, εκείνος δεν μας παραπλανεί; Αυτό γίνεται αυτόματα, συνειδητά ή ασυνείδητα, διότι επικοινωνούμε, και η επικοινωνία είναι μια άμεση αλληλεπίδραση.

Όλοι μας κάνουμε όνειρα στον ξύπνιο μας!
Όσο μένει όνειρο, όλα είναι καλά! Αν οι συνθήκες όμως το επιτρέψουν, τότε έρχεται η απομυθοποίηση! Και τυχεροί είναι αυτοί όσοι μετά την απομυθοποίηση συνεχίζουν να ζουν το ίδιο όνειρο. Διότι μετά την απομυθοποίηση...

Κάποιοι την γνωρίζουν ως «έλεγχο της αναπνοής» αν και είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό.
Μου αρέσει να συγκρίνω την αναπνοή με τον/την σύντροφό μας. Όπως συμπεριφερόμαστε στους κοντινούς μας, συμπεριφερόμαστε και σε εκείνη. Ξεχνάμε πόσο σημαντική είναι.

Σχεδόν όλοι έχουμε ακούσει και ίσως πει, ότι η ζωή είναι ένα σχολείο. Όμως να το πιστεύεις σε περιορίζει.
Σκέψου λίγο, πως θα ήταν η ζωή αν την έβλεπες ως παιδική-χαρά! Θα άρχιζες να την βιώσεις αντί να την ερμηνεύσεις, θα σταμάτησες να ζυγίσεις τα πάντα, δεν θα ένιωσες πια την ανάγκη να αποδείξεις κάτι, δεν θα απαγορεύτηκες το εαυτό σου πια. Θα ένιωσες πιο ελεύθερος…

Η Γιόγκα Νίντρα είναι μια μέθοδος που βοηθά ιδιαίτερα στην απελευθέρωση των εντάσεων από τα τρία επίπεδά μας: το σωματικό, το νοητικό και το συναισθηματικό.
Απευθύνεται σ’ αυτόν που θέλει να βρει γαλήνη, να χαλαρώσει και επιπλέον να χτίσει μια καινούργια σχέση με το υποσυνείδητο νου του, κατανοώντας καλύτερα πως τον επηρεάζει και πως μπορεί να το διαχειριστεί προς όφελός του.

Η ευθυγράμμιση δεν είναι να είμαστε πάντα σωστός ή τέλειος, είναι να αναγνωρίζουμε τα όρια και τις δυνατότητες μας ώστε να είμαστε ειλικρινείς. Χωρίς ειλικρίνεια δεν μπορούμε να κάνουμε εξέλιξη.

Η κοινωνία μας είχε βασιστεί στα ακίνητα. Μαθαίναμε ότι μόνο τα σταθερά έχουν αξία. Ότι οι αλλαγές είναι δύσκολες, φέρνουν πόνο. Ότι μπορούμε να χάσουμε τον εαυτό μας αλλάζοντας γνώμη, αλλάζοντας την πορεία της ζωή μας. Όμως έτσι απομακρυνθάμε από ένα νομό της φύσης.

Τελευταία Σεμινάρια

«Μπορείτε να αλλάξετε ό,τι έχετε μάθει και δεν σας εξυπηρετεί πια.»

Έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί τα παιδιά μαθαίνουν τόσο εύκολα και γρήγορα… Δεν έχουν ακόμα μάθει ότι υπάρχει περιορισμός. Δεν πιστεύουν ότι δεν μπορούν να το καταφέρουν και γι’ αυτό τσαντίζονται όταν κάποιος τους λέει «πρόσεξε!». Και έχουν δίκιο.